Press Release – Groot verlies stimuleert Melynda tot indrukwekkende debuutalbum

(Dutch only for now, sorry! Thank you to PR RE:PUBLIC!)

 

Groot verlies stimuleert Melynda tot indrukwekkende debuutalbum

Aftermath gaat over verdriet, strijd, passie en eindeloze liefde

Gisteravond werd de lang gekoesterde droom van de New Yorks-Utrechtse zangeres Melynda werkelijkheid met de lancering van haar debuutalbum ‘AFTERMATH’. Het lanceringsconcert vond plaats te midden van zo’n 150 vrienden, familieleden en belangstellenden in het nieuwe muziekcafé VENUE te Utrecht. De titel van de album refereert aan de laatste 18 maanden uit haar leven, waarin Melynda (38) na het plotseling overlijden van haar grote liefde, waarmee ze op zijn sterfdag precies tien jaar getrouwd was, er alles aan deed om positief in het leven te blijven staan. De nummers, zeven in totaal plus een akoestische bonustrack, hebben een prachtige sound die Melynda omschrijft als Rock ’n B – een mix tussen rock en RnB – en gaan over overleving, strijd, liefde en de kracht om overeind te blijven nadat je wereld is ingestort. Melynda bleef overeind, mede door haar passie voor zingen en haar drie jonge dochters. Haar enorme verlies bleek de stimulans om haar grote droom uit te laten komen.

Dancing in the aftermath
In 2009 herondekt Melynda – die in haar tienerjaren studeerde aan de bekende New Yorkse ‘Fame’ high school – haar liefde voor het schrijven van liedjes als ze begint te ‘co-writen’ met pianist, dirigent en muziekdocent David de Geus. Na het onverwachte overlijden van haar man in 2013 krijgen Melynda’s songteksten pas echt vorm. De titelsong van de album verwijst naar de verschrikkelijke periode die volgde op de zwarte dag in de zomer van 2013. Melynda: ”AFTERMATH staat voor de nasleep die een heftige gebeurtenis teweeg brengt. In 2013 kon ik na een helse storm terechtkomen in een eindeloos donkere nasleep, maar ik besloot mij er niet door te laten verlammen en bleef vechten, zodat ik kon blijven genieten, zingen en dansen.” Naast het country geïnspireerde nummer ‘Aftermath’ is er bijvoorbeeld de prachtige ballad ‘6068 Days’, dat gaat over het aantal dagen vanaf de eerste kus tot de laatste kus van Melynda en haar man. Het nummer ‘My City’ is een ode aan haar geboorteplaats New York, met een gastoptreden van underground hiphop artist Sabac Red van de legendarische groep Non Phixion, al 25 jaar een vriend van Melynda.

Eindeloze liefde
Eind jaren negentig komt Melynda vier maanden naar Utrecht als uitwisselingsstudent op het school van Journalistiek. Ze valt als een blok voor de Utrechtse Stephan, die deel uitmaakt van de internationale groep studenten. Nadat ze terug moet naar New York om haar studie af te maken, beslist ze in 1998 om een one-way ticket naar Nederland te kopen om bij Stephan te kunnen zijn. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Ze trouwen in de zomer van 2003 en krijgen drie prachtige dochters. Het geluk lijkt oneindig. Totdat het noodlot toeslaat en Stephan in 2013, precies tien jaar na hun trouwdag, plotseling komt te overlijden door een hartaanval. Melynda en de meisjes blijven achter. Vanaf het begin is Melynda vastberaden om te blijven genieten van het leven, voor haar dochters maar ook voor haarzelf. Ze beseft dat dít het moment is om haar grote droom na te jagen; het schrijven en opnemen van haar eigen album.

LaGuardia High School
De van oorsprong New Yorkse Melynda zingt al zo lang ze het zich kan herinneren. Op haar dertiende verovert ze een plaatsje op de welbekende LaGuardia High School voor kunst en muziek, in Nederland beter bekend uit de film ‘Fame’. Met de studierichting ‘vocale muziek’ wordt de basis gelegd voor Melynda’s Rock ’n Bzanggeluid. Naast school maakt Melynda deel uit van de prestigieuze CityKidsRepertory Company, waar ze voor het eerst haar eigen songteksten leert schrijven. In die tijd leert ze veel van Academy Award-genomineerde Jamal Joseph en mag ze met CityKids onder andere optreden voor (toenmalig) president Clinton in de Radio City Music Hall, met Demi Moore en acteur Malik Yoba bij de Arsenio Hall Show en bij Larry King Live.

‘AFTERMATH’ is nu onder andere te beluisteren via iTunes en Spotify.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *